An Van Wonterghem wint KBVE-prijs

Redactie KW

An Van Wonterghem, een oud-studente master Industrieel ingenieur Elektromechanica van Howest, heeft voor haar masterproef ‘Gedrag van inductiemachines tijdens spanningsdips’ de prestigieuze KBVE-prijs 2010 gewonnen. KBVE staat voor Koninklijke Belgische vereniging van Elektrotechnici.

An Van Wonterghem kreeg de prijs vorige week aan de VUB overhandigd. Goed nieuws voor Vlaanderen, want de afgelopen dagen blokletterden verschillende kranten nog het nijpend tekort aan ingenieurs in België. En dan vooral een dramatisch tekort aan vrouwelijke ingenieurs.

Masterproef

An Van Wonterghem, een oud-studente master Industrieel ingenieur Elektromechanica, kreeg de KBVE-prijs voor haar masterproef aan Howest. An Van Wonterghem studeerde eerst Romaanse talen aan de KUL (2005) en behaalde in 2009 het diploma master in de Industriële Wetenschappen Elektromechanica aan Howest (de Hogeschool West-Vlaanderen), Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk. Sinds oktober 2009 is ze aan de slag bij Infrabel op de dienst seininrichting waar ze meewerkt aan de implementatie van ECT, de Europese versie van het automatisch remsysteem voor treinen.

Belangrijke motivatie voor toekomstige studentes

KBVE of de Koninklijke Belgische vereniging van Elektrotechnici wil de studie van elektriciteit binnen België aanmoedigen en verspreiden, maar bovendien ook bijdragen tot de ontwikkeling van deze wetenschap. Deze vereniging heeft rechtstreekse contacten met de Europese commissie, de universiteiten en de hogescholen van ons land. Dat vooral een vrouwelijke master deze prestigieuze prijs wint, is een belangrijke motivatie voor toekomstige studentes in ons land.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier