Amokmaker krijgt huisarrest van 22 tot 6 uur

Redactie KW

Een 36-jarige man uit Helkijn heeft woensdag van de Kortrijkse strafrechter huisarrest tussen 22 uur en 6 uur gekregen. Enkel voor zijn job mag hij daar van afwijken. Het uitgaansverbod geldt tot 2012. De man moet zich ook residentieel laten opnemen voor zijn drankprobleem. Voor de rechter is dit de laatste en enige mogelijkheid om te vermijden dat hij nog alcohol drinkt en daarbij telkens amok maakt.

Omdat de rechter in maart 2007 vaststelde dat een eerdere voorwaardelijke celstraf niet hielp en de man zich steeds in nesten werkte na alcoholgebruik, gaf hij hem een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden, gekoppeld aan een volledig café- en alcoholverbod.

Maar op Pinksteren stapte de man opnieuw een café binnen, waar hij een wijkagent in burger lastigviel. Hij achtervolgde de man toen hij naar huis ging, bedreigde hem met een mes en bracht enkele vernielingen aan toen de wijkagent zich niet meer wilde vertonen. Uiteindelijk kwamen er zes politieteams en twee waarschuwingsschoten aan te pas om hem in te rekenen. Voor het parket van Kortrijk was dit de druppel die de emmer deed overlopen. De man vloog meteen de cel in en moest zich nu voor de rechter verantwoorden. Met een tijdelijk huisarrest tot gevolg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier