Amerikanen overwegen nieuwe brouwerij in Brugge

Redactie KW

Greg Koch en Steve Wagner van de Amerikaanse brouwerijgroep Stone Brewing overwegen een nieuwe brouwerij voor speciaalbieren te bouwen in Brugge. Ze hebben interesse voor de onbebouwde terreinen van Bombardier.

De twee Amerikanen twijfelen nog tussen Berlijn en Brugge, maar over enkele weken willen ze de knoop doorhakken. In oktober vorig jaar meldde Krant van West-Vlaanderen al dat het duo op zoek was naar een authentieke (West-) Vlaamse brouwerij om over te nemen. Maar ze vingen bot. Nu willen ze een compleet nieuwe brouwerij bouwen. In The Los Angeles Times verklaarde Greg Koch dat ze voor dat doel 75 locaties in Europa hebben bezocht. Twee bleven overeind: Berlijn en… Brugge. Op de site van de voormalige electriciteitscentrale van La Burgeoise zou het duo zijn nieuwe brouwerij in een aangepaste architectuur optrekken.

Export

Stone Brewing brouwt 8 biersoorten en heeft 300 medewerkers op diverse locaties. In 2009 produceerde de brouwerij zo’n 115.000 hl. De bierproductie in Amerika groeit, maar de export valt wat tegen, ook al omdat bepaalde soorten bier zich niet voor export lenen. Het alternatief is dan uiteraard in het buitenland brouwerijen neerpoten.

(JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier