Amerikaanse korenslang in tuin Sint-Bertinuslaan

Redactie KW

Kinesist Johan D’hondt trof dinsdagnamiddag een korenslang aan in zijn tuin aan de Sint-Bertinuslaan. Hij kon het dier in een emmer drijven en het werd opgehaald door het vogelopvancentrum van Beernem. Een korenslang komt normaal alleen voor in bepaalde delen van de Verenigde Staten.

„Ik was dinsdagnamiddag mijn gras aan het afrijden toen ik opeens iets raars zag op enkele centimeters van mijn grasmachine”, vertelt Johan. „Het bleek een slangetje te zijn van zo’n halve meter lang, dat daar doodstil lag te liggen. Ik mobiliseerde mijn hele familie om te komen kijken. Het diertje begon maar te bewegen toen mijn zoon Jan een foto maakte. Wellicht opgeschrikt door de flits kroop het slangetje weg, maar we konden het in een emmer drijven. Ik belde toen de politie en even later kwam er een telefoontje van Wild Life Help, het vogelopvangcentrum van Beernem.”

„Een dame informeerde hoe het diertje eruitzag en kwam het even later ophalen. Zij vertelde ons dat het een korenslang was, een niet-giftig slangetje dat normaal alleen in bepaalde delen van de Verenigde Staten voorkomt. Waarschijnlijk is het diertje ergens ontsnapt of losgelaten door iemand die er niet meer in geïnteresseerd is. Ik heb alleszins niet gepanikeerd”, lacht Johan. „Zo’n rustig beestje. En het kan zo snel niet lopen als ik.”

Exact een jaar geleden, begin mei 2008, dook ook al een slangetje op bij Francine Allemeersch en Pascal Haeck in de Moerdijkstraat. Ook toen was er sprake van een korenslang. (HH)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout en editie De Zeewacht) van 8 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier