Amerikaans bedrijf plaats allicht vestiging in melkerij van Klerken

Redactie KW

Door de sluiting van de Klerkense vestiging FrieslandCampina – de melkerij in de volksmond – vorige zomer verloren 63 mensen hun job. Sindsdien staan de gebouwen leeg, maar het Amerikaanse veevoederbedrijf Alltech zou nu interesse hebben om er hun tweede Belgische vestiging in onder te brengen.

Veel Klerkenaars hebben ooit in de melkerij gewerkt of hadden familie die er werkte. Met het stopzetten van het bedrijf ging ook een stuk geschiedenis verloren. Nu ziet het ernaar uit dat de melkerij nieuw leven krijgt ingeblazen. Alltech, een Amerikaans veevoederbedrijf dat zich specialiseert in voedingssupplementen, heeft nu interesse in de leegstaande gebouwen. Het bedrijf bevestigt dat er gesprekken zijn, maar weigert voorlopig commentaar te geven.

Zestig jobs

Er zou tussen Campina en Alltech wel al een verkoopsovereenkomst gesloten zijn, maar nog geen notariële akte. Zo moet er onder andere nog een grondanalyse plaatsvinden om te zien of de site niet vervuild is, de infrastructuur moet worden nagezien en hertekend, enz. Alltech stelt wereldwijd ongeveer 2.800 mensen te werk in 128 landen en is de grootste producent van organische mineralen. In de toekomstige vestiging in Klerken zou Alltech 15 miljoen euro investeren voor de productie van voedingsupplementen, goed voor 60 banen.

(ACK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier