‘American dream’ van koppel uit Veurne eindigt in dubbel drama

Redactie KW

Sandra Driesse en Alain Aernoudt verhuisden in 2011 naar Arizona om er een motel uit te baten langs de Route 66, maar stapten nu allebei uit het leven.

Alain en Sandra lieten in 2011 zo goed als alles in België achter om in Arizona een nieuw leven te beginnen. “Het enige wat we van hier zullen missen, zijn enkele hele goede vrienden”, vertelden ze toen in Krant van West-Vlaanderen. “Zodra het kan, zijn we weg. Ik heb tot nu toe hard gewerkt, belastingen en sociale zekerheid betaald, en wat krijgen we ervoor terug ? Enkel een pensioentje. KMO’s en werknemers onderhouden de welvaartstaat met belastingsgeld, terwijl men het langs de andere kant verspilt aan nutteloze uitgaven. Ook zijn wij al die regelneverij hier zo beu. In de VS moet je hard werken, anders tel je niet mee. Maar men is er rechtlijnig, correct in denken en in mentaliteit… Het is er wit of zwart, het is een ja of een neen. Maar niet iets er tussenin. Het zijn die oude waarden waar we naar op zoek zijn. En die vinden we daar. Er bestaan veel misvattingen over de VS, wij zouden zeggen : Go look and see for yourself.”

Woog heimwee te zwaar door?

Ze hadden een leuk motelletje gevonden langs de overbekende Route 66 en zouden er niet alleen mensen te slapen leggen die op doorreis waren, maar ook toeristen die er een week of twee konden blijven om de streek en zijn vele attracties te verkennen.

Maar de grote droom werd duidelijk een nachtmerrie en het vertrek uit België viel zwaarder dan eerst verwact. Sandra keerde enkele weken geleden definitief terug uit Amerika – naar verluidt vanwege te grote heimwee – maar vond ook hier haar draai niet meer. Ze besloot om uit het leven te stappen. Toen het nieuws Alain in Amerika bereikte, volgde hij haar voorbeeld.

(FJA/TVDA)

>> Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55 of de website www.zelfmoordlijn.be. Ook Tele-Onthaal is 24u/24 bereikbaar voor een gesprek, telefonisch op het gratis nummer 106 of online via www.tele-onthaal.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier