Ambulancier Geert Wydaeghe uit Sint-Eloois-Winkel uitgewuifd

Redactie KW

De brandweer Ledegem vierde haar Barbarafeest in zaal Sint-Arnoldus. Op deze avond werd Geert Wydaeghe, ambulancier-hulpverlener, gehuldigd en in de bloemetjes gezet.

Geert Wydaeghe (60) stopt na 24 jaar dienst als vrijwilliger hulpverlener-ambulancier bij de dienst 112 Ledegem. Hij begon destijds als vrijwilliger bij de plaatselijke Rode Kruisafdeling in de jaren tachtig, waar hij ook vijf jaar als voorzitter Dr. Carton opvolgde. Hij volgde daar ook zijn opleiding dringende geneeskundige hulpverlening en vervoegde de brandweerrangen in 1990.

In die tijd was er een goeie samenwerking tussen brandweer Ledegem en het Rode Kruis (RK). Enkele RK-vrijwilligers vormden samen met brandweermannen een ploeg om de dienst 100 (112) in de permanentie te verzekeren. Er waren een achttal ploegen die de weekenddienst en de nachtdienst tijdens de week verzekerden.

Het systeem veranderde evenwel in 2008 toen de permanentie samen met de 112 van Lendelede in de kazerne georganiseerd werd en er 24 op 24 uur twee ambulanciers aanwezig waren. Geert was werkzaam als opvoeder in het St.-Jozefscollege in Izegem. De laatste vier jaren van zijn carrière, waarbij hij eerst halftijds en het laatste jaar zelfs voltijds TBS nam, hield hij zich veel uren beschikbaar voor de permanentie.

(LDE – foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier