Ambulance tegen boom in Wijnendale bij Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

(UPDATE 2) Vrijdag even na 9 uur heeft zich langs de Oostendestraat in Torhout een spectaculair verkeersongeval voorgedaan. Een ambulance van de dienst 100 van Gistel miste een bocht en kwam tegen een boom terecht.

De vier inzittenden liepen allen verwondingen op, maar gelukkig niet levensbedreigend. De ambulance werd bestuurd door een vrouw uit het Gistelse brandweerkorps. De tweede ambulancier – een man – ontfermde zich over de patiënt die naar het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis gevoerd werd. Vooraan in de ambulance zat naast de chauffeur een familielid van de patiënt.

Gevaarlijke bocht

Het ongeval deed zich voor vanuit de richting Oostende net voorbij de grens met Ichtegem en de zijweg naar Diksmuide. Daar maakt de Oostendestraat een gevaarlijke bocht naar rechts. De bestuurster van de ambulance moet die bocht verkeerd ingeschat hebben, kwam even op het linkerrijvak terecht en corrigeerde daarna haar voertuig te sterk naar rechts. Daardoor kwam ze met een bijzonder harde klap tegen een zware boom langs de rechterkant van de weg terecht.

Tijdlang afgesloten

De Torhoutse dienst 100 snelde ter plaatse om de twee collega’s uit Gistel en de twee andere inzittenden hulp te bieden. De gewonden werden naar het plaatselijke Sint-Rembertziekenhuis gebracht. De Torhoutse brandweer kwam het wegdek schoonvegen. Het stuk van de Oostendestraat tussen de Wijnendale-Stationsstraat en de Diksmuidebaan werd een tijdlang voor alle verkeer afgesloten.

(JS/EV)

Meer op Focus-WTV vanaf 18u00. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Ambulance tegen boom in Wijnendale bij Torhout

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier