Ambulance Medica heeft proefproject met motorambulance in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Ambulance Medica heeft sinds een halfjaar een volledig uitgeruste motorambulance in haar wagenpark. De motorfiets biedt een oplossing om zich in het steeds drukker wordende verkeer te bewegen, maar bevordert ook de 24/7-permanentie. “Met de motorfiets kunnen we nog efficiënter werken”, aldus coördinator Koen Deschilder.

Sinds eind 2011 bevat het wagenpark van Ambulance Medica ook een ambulancemotor. “Voor alle duidelijkheid: de motor is geen alternatief voor het 112-oproepsysteem met de MUG”, aldus Koen. “De motor is wel een proefproject om drie knelpunten een oplossing te kunnen bieden: mobiliteit, parkeerproblemen en onze 24/7-permanentie.”

Goed uitgerust

“De vele wegenwerken, een smalle Westlaan met minder oversteekpunten, het steeds toenemende verkeer… Het zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat het steeds lastiger wordt om je van punt a naar b te begeven.”

Koen Deschilder zit tijdens de proefperiode achter het stuur van de motor. “Het is natuurlijk wennen en de veiligheid staat voorop, maar de motorfiets heeft veel voordelen. Zo kunnen we de eerste 15 minuten van een noodsituatie overbruggen, aangezien we heel wat materiaal aan boord hebben. Een defibrilator, een reanimatietas, halskraag, zuurstof…”

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier