Ambassadeurs doorkruisen onze provincie

Redactie KW

Vijfentwintig ambassadeurs van verschillende landen brengen vandaag en morgen een bezoek aan onze provincie. Tijdens deze tweedaagse maken ze kennis met verschillende bedrijven, wonen ze de Last Post bij in Ieper en gaan ze ook Rodenbach proeven. Vanmorgen waren ze te gast bij Televic in Izegem en daarna bij Barco in Kuurne.

De 25 ambassadeurs komen van over de hele wereld en volgen een strikt schema. Bij Barco in Kuurne kregen ze uitleg over wat het bedrijf doet en kregen ze ook heel wat toepassingen te zien. De diplomaten bleken onder de indruk.

De tweedaagse reis door West-Vlaanderen wordt georganiseerd door de Vlaamse overheid. Een unieke gelegenheid voor de diplomaten die meestal in Brussel blijven om de rest van het land te ontdekken. Diplomaat Axel Buyse, zelf van Lauwe, begeleidt hen.

“Ik ben in de eerste plaats diplomaat, tussen haakjes ‘ambassadeur’ voor de Vlaamse regering voor heel Vlaanderen, maar waarom ook niet af en toe eens een duwtje geven aan West-Vlaanderen? Dat kan geen kwaad denk ik.”

Morgen gaat het diplomatiek gezelschap ondermeer een kijkje nemen bij het Vlaams Instituut voor de Zee in Oostende en bij Electrawinds.

(nd/jv)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier