Ambachtelijke zone ‘De Briekhoek’ Moorslede zal plaats bieden aan twintgtal bedrijven

Redactie KW

Het licht staat op groen voor de uitbreiding van de ambachtelijke zone in de Tuimelaerestraat. Op een oppervlakte van 5,7 hectare zal plaats zijn voor ongeveer twintig bedrijven. De naam wordt De Briekhoek.

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) staat in voor de realisatie. “Per bedrijf worden de kavels beperkt tot maximum 5.000 vierkante meter”, zegt algemeen directeur Geert Sanders. “De percelen worden door ons verkocht, in samenspraak met het gemeentebestuur. In eerste instantie wordt hierbij gekeken naar zonevreemde bedrijven uit de gemeente die wensen te herlocaliseren. In tweede orde komen ook andere bedrijven in aanmerking, liefst met een link met Moorslede. Ook de tewerkstelling zal een rol spelen.”

De prijs per vierkante meter bedraagt tachtig euro. In de loop van het najaar worden individuele gesprekken met de kandidaat-kopers voorzien. De bouwwerken zouden in de loop van volgend jaar starten. De firma Degro uit Ieper start binnenkort met de wegen- en rioleringswerken. Die werken zijn gegund voor een bedrag van 808.000 euro. (EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier