Alweer twee gevallen van zinloos geweld in Koekelare

Redactie KW

Op een week tijd vielen alweer twee gevallen van zinloos geweld te betreuren in Koekelare. Een man gaf een cafébaas een klop van de hamer, en onbekenden bewerkten een op het marktplein geparkeerde auto: de ruiten en de lichten gingen aan diggelen en de banden werden lekgezet.

Vorige week haalde de Facebookgroep ‘Er lopt etwuk roend in Couckelaere’, opgericht door Peter Vanoverbeke, zowat alle media. Daarin werd het aanhoudende vandalisme en zinloze geweld gehekeld en werd gezocht naar oplossingen. Voor sommigen volledig terecht, voor anderen allemaal een beetje overdreven. Maar amper een week verder kunnen de leden van de groep alweer grabbelen in een ton vol nieuwe feiten. Ernstige feiten bovendien.

Met hamer op pad

Zo was er maandagavond opschudding toen een man uit Koekelare compleet over zijn toeren door het centrum trok. Hij stormde onder andere binnen in café De Kroon en gaf er uitbater Gilbert Dekeyser letterlijk een klop van de hamer. Zomaar. Toch relativeert Gilbert de ernst van de zaak. „Zo erg was de averij nu ook weer niet.”

Audi stevig bewerkt

En opnieuw opschudding op woensdagochtend. De Audi A4 van Rudy Cuylle die geparkeerd stond op het Sint-Maartensplein was zwaar toegetakeld. De voor- en achterlichten waren stukgegooid, net als de voorruit en de zijruiten. Een portier was ingetrapt, de vier banden stukgestoken en het koetswerk beschadigd met een diepe kras. “Hoe kan zoiets gebeuren in het centrum van Koekelare zonder dat iemand iets hoort of ziet ? En wie doet zoiets ? Ik kan niet bedenken met wie ik ruzie heb en evenmin heb ik schulden bij iemand”, zucht hij.

(FJA/RW)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier