Aluvan uit Brugge zit in slechte papieren

Redactie KW

De vakbonden van The European Van Company zijn bezorgd over de toekomst van de 59 Brugse werknemers.

The European Van Company in de Laconiastraat in Brugge is een van de grote Europese spelers in de productie van aluminium vrachtwagenopbouwen in kit-vorm. Het gros van de productie vindt in Polen plaats, maar de maatschappelijke zetel van de groep ligt in Brugge, waar op vandaag nog 59 mensen te werk zijn gesteld. De groep werd opgericht onder de naam Aluvan en is sinds jaar en dag bekend onder die naam.

Rode cijfers

Maar het bedrijf verkeert in slechte papieren en dook vorig jaar anderhalf miljoen euro in het rood. Eind vorig jaar vroeg de directie via de rechtbank van koophandel bescherming aan tegen haar schuldeisers. Er werd een overgangsregeling uitgewerkt die tot twee keer toe verlengd werd.

Ultiem reddingsplan

De directie zal volgende week vrijdag een ultiem herstelplan voorleggen aan de schuldeisers. Op 13 december wordt dan samen met de vakbonden over dit plan gestemd. De vakbonden maken zich zorgen over de toekomst van de werknemers in Brugge, maar volgens de directie is dit niet nodig en heeft de herstructurering alle kans op slagen. “Binnen de groep werden maatregelen getroffen die het personeelsbestand in Brugge niet aantasten”, zegt Guy Creyf van The European Van Company. “Het bedrijf streeft al jaren naar een stabiele tewerkstellingskern in Brugge. we zijn er alvast van overtuigd dat we een degelijk en haalbaar plan zullen voorleggen aan de rechtbank.”

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier