Alumet-Motormet legt de boeken neer, 58 jobs bedreigd (Update)

Redactie KW

Alumet-Motormet, gespecialiseerd in afbraak van motoren, legde maandag de boeken neer. Daardoor zijn 58 jobs bedreigd.

De rechtbank van koophandel in Oostende heeft maandag de nv Alumet-Motormet uit Gistel failliet verklaard. Daardoor zijn de banen van 50 arbeiders en 8 bedienden bij het schrootbedrijf bedreigd. Het faillissement is te wijten aan de plotse sterke daling van de schrootprijs. “Het faillissement is een donderslag bij heldere hemel”, zegt Carlos Senaeve van ACV-metaal. “We hopen op een overname. De curatoren zijn nu op het bedrijf voor studie en beraad.”

Vrijdag legde het bedrijf dat motoren recycleert en aluminium smelt de boeken neer. De werknemers werden toen naar huis gestuurd. De rechtbank van koophandel stelde maandag twee curatoren aan.

“Het bedrijf heeft zeker ervaring en machines in huis die voor een overname in aanmerking komen”, zegt Carlos Senaeve. “Het bezit een uniek procedé om aluminium te smelten. Anderzijds is er het probleem van de bodemvervuiling. Er is de voorbije jaren al veel gesaneerd maar of dit voldoende zal zijn voor een overnemer blijft onduidelijk. Dit kan een heropstart op de bestaande site in Gistel belemmeren.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier