Alternatieve locatie voor Sport- en recreatiepark Torhout sneuvelt

Redactie KW

Het alternatief plan van de Torhoutse actiegroep BBPK voor het nieuwe sport- en recreatieplan is door de gemeenteraad afgekeurd. Volgens het stadsbestuur was het onmogelijk om zijn stappen terug te keren omdat alles is vastgelegd in een goedgekeurd ruimtelijk structuurplan. Het actiecomité maakte gebruik van het recht om als burger het woord te voeren tijdens de gemeenteraad. Een primeur voor Torhout

Zo’n 700 mensen hebben hun handtekening gezet tegen de aanleg van sport- en recreatievelden in de zone Bruggestraat en de spoorlijn Brugge-Kortrijk. “We willen eigenlijk een alternatief naar voor brengen omdat er veel mensen hun tuin zullen kwijt spelen en er belangrijke landbouwgronden zullen verdwijnen,” zegt woordvoerder Ruben Vangheluwe. Het actiecomité opteerde voor een locatie aan de andere kant van de stad in de buurt van een kinderboerderij en manège. Maar volgens de burgemeester is er geen weg terug want alles ligt intussen vast in het Ruimtelijk Uitvoerinsgplan.

De oppositie zette gisteravond alle zeilen bij om het alternatieve plan een kans te geven. Dat zorgde voor pittige discussies. Maar de meerderheid had uiteindelijk het laatste woord. De actiegroep wil nu verder onderzoeken welke juridische stappen er nog kunnen ondernomen worden in dit dossier.

Alternatieve locatie voor Sport- en recreatiepark Torhout sneuvelt

Bekijk hier de reportage

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier