Almaci weerlegt ‘leugenachtige kwakkel’ over bezoek fractie aan De Karmeliet in Brugge

© BENNY PROOT
Redactie KW

Meyrem Almaci, Kamerfractieleider van Ecolo/Groen!, is niet te spreken over het bericht dat zij met haar fractie met in totaal 62 personen zou gaan eten zijn in het Brugse toprestaurant De Karmeliet. Alamci spreekt van ‘een hardnekkige leugenachtige kwakkel’ en ‘klinkklare onzin’.

Het was N-VA-kamerlid Theo Francken die de kat de bel aangebonden had met een berichtje op Facebook. Hij had ‘uit goede bron’ vernomen dat de voltallige fractie van Ecolo en Groen! met 62 personen “ging smullen en lullen in De Karmeliet, het exquise driesterrenrestaurant van Geert Van Hecke in Brugge”. De Standaard vermeldde het Facebook-bericht donderdag in zijn rubriek “Kreten en gefluister”. Francken voegde er op Facebook nog een en ander aan toe: “Daar kom je niet buiten onder de 250 euro per persoon”. “Na de kaviaarsocialisten, de kaviaarecologisten. Wat zouden pater Versteylen, Magda Aelvoet en Jos Geysels hiervan vinden”, zo vroeg Francken zich af.

“Niet in Karmeliet, wel in De Refter”

Maar het verhaal klopt niet, zo blijkt uit een reactie van Alamci op Facebook.”Ik zou een gat in de lucht springen mocht onze fractie 62 personen omvatten (de Ecolo-Groen!-fractie bestaat uit 13 personen, nvdr). Laat staan het bijbehorende budget zou hebben om aan De Karmeliet te spenderen.”

“Hier zijn de feiten”, stelt Almaci: “Ik ben met mijn fractie op 15-16 september op fractiedagen geweest in Brugge waar wij gaan eten zijn in De Refter; een bistro verbonden aan De Karmeliet. Een menu kost daar om en bij de 40 euro.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier