Alliantie Arcotec en Loca Labora voor werkzekerheid in Brugse sociale economie

Redactie KW

Arcotec en Loca Labora, twee belangrijke spelers binnen de sociale economie in West-Vlaanderen, hebben een alliantie gesloten. Ze willen zich daarmee wapenen tegen de toenemende concurrentie en de werkzekerheid verhogen.

Arcotec is een beschutte werkplaats en Loca Labora is een sociaal
tewerkstellingsproject. Samen bieden ze aan meer dan 500 personen uit de kansengroepen tewerkstelling en opleiding.

De twee partners in de alliantie hebben de voorbije jaren hun
activiteiten stelselmatig uitgebreid en willen nu hun groei bestendigen. De schaalvergroting zou onder meer de kans moeten bieden om kostenefficiënter te ondernemen. Daarnaast zouden voorwaarden geschapen worden om uit te groeien tot een vernieuwend maatwerkbedrijf.

Het maatschappelijk verantwoord ondernemen blijft wel prioritair.
“Onze samenwerking is niet gesteund op een streven naar meer winst maar naar meer efficiëntie en zekerheid”, zegt voorzitter Dirk Dalle van Loca Labora.

De beide initiatieven zullen hun eigenheid behouden, maar de raden van bestuur zullen identiek worden samengesteld. Er komt één algemeen directeur en management. Zij zullen de gezamenlijke beleidslijnen uitvoeren. Op termijn zullen de werkingen op elkaar worden afgestemd door een integratie van de boekhouding, de personeelsdienst en de informatica. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier