Allereerste Salon van het Testament in Brugge

Redactie KW

Op het salon voor het Testament werden 70 goede doelen voorgesteld, waaraan mensen hun erfenis kunnen schenken. En daarbij wordt niet alleen gemikt op kinderloze koppels.

Bemiddelde mensen zonder kinderen zijn de doelgroep van het allereerste salon van het testament in Brugge. Daar worden 70 goede doelen voorgesteld, waar mensen hun erfenis kunnen aan schenken. Maar ook meer en meer mensen mét kinderen, schenken toch een deel van hun vermogen aan een goed doel. Ook voor alle andere informatie over erfenissen en testamenten konden geïnteresseerden op de beurs in het Provinciaal Hof in Brugge terecht.

Nadenken over wat met je geld of woning moet gebeuren als je er niet meer bent, is niet bepaald leuk. Maar toch doen meer en meer mensen het. Ze bepalen graag zelf wie wat krijgt, zeker als ze geen kinderen hebben.

70 goede doelen stellen zich op het Salon van het Testament voor. Allemaal hopen ze op een donatie.

In Brugge kwamen niet alleen mensen zonder kinderen een kijkje nemen. Organisatie testament.be pleit voor 0 % successierechten bij een schenking aan een goed doel. Mensen kunnen hier ook gratis bij een notaris terecht, met allerlei vragen. Want de erfeniswetgeving is complex.

(EV/MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier