Alleen Waregem doet niet mee aan groepsaankoop groene energie van de provincie West-Vlaanderen

Redactie KW

Van alle West-Vlaamse gemeenten doet alleen Waregem niet mee aan de grote internetveiling die de provincie West-Vlaanderen organiseert voor de groepsaankoop van groene energie. Dat bleek uit het antwoord van gedeputeerde Dirk De fauw (CD&V) op een vraag van Carl Vereecke (Open VLD).

De veiling op het web, die is opgezet om iedereen die dat wil aan goedkoper gas en/of elektriciteit te helpen, is nu zo’n maand geopend en 8.500 personen tekenden al in. Wat volgens De fauw een behoorlijk resultaat is als je ziet dat in de provincies die ons voorgingen vooral op het einde van de inschrijvingstermijn werd ingetekend. “De respons vanwege de bedrijven is echter eerder minimaal, dus hier moeten we nog een tandje bijsteken. Door de samenwerking met 63 van de 64 West-Vlaamse gemeenten kunnen we over zowat heel de provincie maar liefst 41 infovergaderingen organiseren en 72 infoloketten openen. Tijdens de eindejaarsperiode komt er ook nog een grote bestickeringscampagne op de bussen van De Lijn. We maken ons sterk dus dat we de beoogde 20.000 deelnemers wel zullen halen”.

Intekenen op de internetveiling kan nog tot 6 februari. Meer info op www.samengaanwegroener.be, waar je ook kan intekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier