Alleen opcentiemen stijgen lichtjes in Kuurne

Redactie KW

De opcentiemen op onroerende voorheffing gaan in 2014 van 1750 naar 1800 in Kuurne, de personenbelasting blijft op 7,5 procent.

De gemeenteraad van Kuurne krijgt op 19 december het beleidsplan voor de komende jaren ter bespreking voorgelegd. Burgemeester Francis Benoit legt uit: “Er was meer geïnvesteerd dan we structureel aankunnen. De financiële buffer is op door prefinanciering van vele werken. Als we niet ingrijpen stevent Kuurne af op een structureel tekort.”

Geen nieuwe aanwervingen

Op personeelsvlak komen er dan ook geen nieuwe aanwervingen. Wie op pensioen vertrekt, wordt niet automatisch vervangen. Op het vlak van besparingen worden niet stimulerende of activerende premies, zoals de geboortepremie afgeschaft. Op het vlak van de inkomsten stijgen enkele retributies als huur van zalen of grafconcessies.

Samengevat: De personenbelasting blijft op 7,5 procent. De opcentiemen op onroerende voorheffing verhogen van 1750 naar 1800. Francis Benoit noemt die matig: “Voor een gezin met een woning met het geïndexeerd KI van 1250, het gemiddelde in Kuurne, betekent dit een verhoging van 15,62 euro per jaar. Voor een villa met een geïndexeerd KI van 1900 komt er 24 euro bij per jaar.”

(JPDK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier