“Alleen misprijzen bij CD&V voor voor Torfs en Marechal “

Redactie KW

In een nieuwe post op zijn website geeft CD&V’er Eric Van Rompuy zijn partijgenoten Rik Torfs en Pieter Marechal (uit Brugge) zondag een stevige uitbrander. Op de CD&V-nieuwjaarsreceptie toonden de militanten volgens Van Rompuy “alleen misprijzen voor die twee heren”. Als Torfs en Marechal niet meer in CD&V geloven, moeten ze maar opstappen, vindt hij.

In een opiniestuk in De Tijd tikten senator Rik Torfs en voormalig Jong CD1V-voorzitter Pieter Marechal uit Brugge hun partij zaterdag stevig op de vingers in het Arco-dossier. “Als iedereen in dit land inziet dat een staatsgarantie voor Arco niet kan, waarom blijft onze partij daar dan aan vasthouden?”, vragen ze zich af. Ze roepen hun partij op tot meer geloofwaardigheid.

Hun houding is bij Eric Van Rompuy in het verkeerde keelgat geschoten. Op de nieuwjaarsreceptie van CD&aV, zaterdagavond in Leuven, liepen Torfs en Marechal rond “met hun verhaal over Belfius en het ACW en geloofwaardigheid van CD&V in dit verhaal”, schrijft Van Rompuy.

“Al het werk van Wouter Beke, CD&V-ministers, parlementsleden en onze lokale mandatarissen (die gevochten hebben als leeuwen voor hun partij bij de gemeenteraadsverkiezingen) werd door deze nestbevuilers weer te grabbel gegooid in de media, enkel voor de eigen profilering.” De militanten, aldus Van Rompuy, hadden voor Torfs en Marechal dan ook “alleen misprijzen”.

“Als ze er niet meer in geloven, dan moeten ze maar opstappen naar Vier (Torfs) en Club Brugge (Marechal).” Van Rompuy verwijst daarmee naar de vele mediaoptredens van Torfs en Marechals job als woordvoerder bij de voetbalclub. “We zullen ze niet missen, integendeel!”, aldus Van Rompuy.

Over de nieuwjaarsreceptie zelf is hij wel opgetogen. Wouter Beke maakte er duidelijk dat zijn partij geen nieuwe staatshervorming wil na de verkiezingen van 2014, een profilering die Van Rompuy tevreden stelt. “Ik keerde met een ‘good mood’ terug naar Zaventem. De comeback van CD&V is ingezet.”

(bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier