Alleen door Nepal trekken verboden na moord op Debbie Maveau uit Desselgem

Redactie KW

Rugzaktoeristen mogen niet meer alleen door de Nepalese Himalaya trekken. Dat schrijven de Coreliokranten. De maatregel is ondermeer een gevolg van de dood van Debbie Maveau uit Desselgem. De jonge vrouw was er ruim een week vermist, en is later dood teruggevonden, wellicht vermoord.

Het onderzoek naar de dood van Debbie Maveau loopt nog altijd, maar dat ze een gewelddadige dood is gestorven staat zo goed als vast. Ze was in Nepal voor ontwikkelingshulp, en zou er haar verblijf afsluiten met een trektocht, die ze wellicht alleen was begonnen.

Toen ze later niet op het vliegtuig naar huis bleek te zitten, sloeg haar familie in Desselgem alarm. Ze trokken naar Nepal om er te helpen zoeken. Uiteindelijk is Debbie Maveau dood teruggevonden. Haar dood ging als een schokgolf door Desselgem en Deerlijk, waar ze actief was in het jeugdverenigingsleven. Er was een benefietavond en een afscheidsplechtigheid, druk bijgewoond door mensen uit de regio.

Het is niet de eerste keer dat er in de Nepalese regio mensen verdwijnen, worden aangevallen, of er dood worden teruggevonden. Het Nepalese ministerie van Binnenlandse Zaken zou nu vanaf volgende maand verbieden om alleen het land rond te trekken, maar altijd in het gezelschap van een officiële gids.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier