Alle partijen pro camera’s in Kortrijk

Redactie KW

Op Valentijn vond een sereen cameradebat plaats op de Kortrijkse gemeenteraad. Iedere partij is voor, zowel meerderheid als oppositie. De progressieve fractie (SP.A en Groen!) vraagt wel een grondige studie.

Opvallend veel eensgezindheid over het cameradossier tijdens de Kortrijkse gemeenteraad. Philippe De Coene (SP.A) nam het woord voor de progressieve fractie (SP.A-Groen!) : “Onze fractie is niet tegen bewakingscamera’s, maar er ontbreekt essentiële informatie om vandaag een principiële uitspraak over dit dossier te doen. We weten niet over hoeveel of welk type camera’s, over welke locaties of over welke kostprijs het gaat. We vragen dan ook een bezoek aan vergelijkbare steden en het inschakelen van expertise en ervaring van niveau. We stellen daarbij criminoloog Brice De Ruyver voor.”

Bart Caron (Groen!) deed ook zelf nog een tussenkomst. Hij wou dat er in het veiligheidsplan vooral aandacht is voor preventie en versterking van het sociaal weefsel. “We moeten het veiligheidsgevoel verhogen en pleiten voor meer blauw op straat. Bovendien pleiten we voor een doortastender opvolgingsbeleid van de parketten.”

Voor Vlaams Belang verdedigde Maarten Seynaeve het dossier met alle macht en voerde oppositie binnen de oppositie door weerwerk te bieden tegen de progressieve fractie. Hij hekelde o.a. het onderzoek van Brice De Ruyver in Oostende, als zou het niet transparant genoeg zijn geweest.

Uiteraard steunde ook de meerderheid het voorstel en burgemeester Lieven Lybeer was tevreden dat er een zekere consensus heerst over de partijgrenzen heen.

Dinsdagavond om 20 uur mag de bevolking zijn vragen stellen over het cameradossier in het stadhuis. Benieuwd of dat debat ook zo sereen zal verlopen.

(MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 18 februari 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier