Alle kleine kinderen straks gratis naar de dokter

Redactie KW

West-Vlaanderen – Na de CM West-Vlaanderen zal nu ook De Bond Moyson West-Vlaanderen het remgeld terugbetalen voor raadplegingen van kleine kinderen. Dat schrijft de krant De Standaard, die van een concurrentieslag spreekt.

Sinds januari loopt bij de 5 West-Vlaamse afdelingen van de CM een proefproject. Alle kosten voor raadplegingen van kinderen tot en met 2 jaar worden terugbetaald, dus ook het remgeld. Het gaat om een experiment, waar alle andere afdelingen van de CM, maar ook de concurrentie met veel belangstelling naar uit kijken. De Bond Moyson wacht niet langer en doet vanaf 1 april hetzelfde, maar dan voor kinderen tot en met zes jaar.

Gratis bestaat niet

Kamerlid Bart Tommelein heeft alvast vragen bij deze concurrentieslag tussen de ziekenfondsen. Hij vraagt zich vooral af of dit niet zal leiden naar overconsumptie, dat ouders dus ook naar de dokter zullen gaan als het niet nodig is. Andere sceptici zeggen dan weer dat ‘gratis’ niet bestaat en dat de ziekenfondsen ergens hun geld zullen moeten halen, allicht bij hun oudere leden.

(BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier