Alle hens aan dek in Izegemse basisschool “De Zonnebloem”

Redactie KW

Als alles goed gaat kunnen de leerlingen van vrije basisschool de Zonnebloem uit Izegem vrijdagmorgen opnieuw in hun vertrouwde klas terecht. Met man en macht wordt er gewerkt om alles weer proper en gebruiksklaar te krijgen. Vandalen richtten afgelopen weekend een ware ravage aan in de school in de Slabbaardstraat in Izegem.

Een schoonmaakfirma, de civiele bescherming van Izegem en vele leerkrachten slaan vanmorgen de handen in elkaar. Al sinds 6 uur zijn ze druk in de weer met het opruimen van de vernielingen. Heel wat ouders contacteerden de school al met de vraag waar ze kunnen helpen.

Beschadigde computers

Kapotte spullen gaan regelrecht de container in. Andere zaken moeten opnieuw worden getest, ineengestoken of aangekocht. Zo moeten alle computers terug naar de fabrikant. Ze zijn aangetast door het schuim van de brandblusapparaten. Die spoten de vandalen leeg op alles wat ze zagen. Misschien in een poging om sporen uit te wissen. Intussen worden de kinderen opgevangen in een andere afdeling. Donderdag komt de verzekeraar langs. Pas dan zal echt duidelijk worden hoe groot de schade is. Vrijdagmorgen hoopt de directrice alvast de deuren terug te kunnen openen. Bij de inbraak dit weekend werden verschillende voetsporen gevonden. Het onderzoek loopt volop.

(M.F./A.D.)

Meer vanavond op het wtv-nieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier