Alle drie de verdachten in de kasteelmoord in Wingene blijven aangehouden

Redactie KW

De raadkamer in Brugge heeft vanmiddag beslist dat alle drie de verdachten in de zaak van de kasteelmoord in Wingene blijven aangehouden. De verdediger van de schoonbroer van het slachtoffer had nochtans om de vrijlating gepleit. Maar die schoonbroer, de schoonvader en de man uit Aalter blijven zeker nog een maand in de cel. Het is nog niet bekend of ze beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer.

Een halfuur voor de raadkamer in Brugge de drie verdachten van de moord op Stijn Saelens dinsdag ondervraagt, heeft de pers al massaal postgevat in de gangen van het gerechtsgebouw van Brugge.

Verschillende televisiestations en journalisten volgen het nieuws op de voet. Het werd wachten op de advocaten van de verdachten. Ze werden dinsdagochtend wel in de rechtbank gesignaleerd om de dossiers in te kijken. Dinsdagmiddag moet de raadkamer beslissen of de drie verdachten in de kasteelmoord – de schoonvader en de schoonbroer van het slachtoffer en de man uit Aalter in wiens bos het stoffelijk overschot van Stijn Saelens lag begraven – een maand langer in de cel blijven.

De verdediger van de schoonbroer pleitte de invrijheidsstelling van zijn cliënt.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier