Aline gaat voor titel Top Model of the World

Redactie KW

De 16-jarige spraakwaterval Aline Soetaert neemt op 2 april deel aan Top Model of the World België 2010. Daar kan ze haar capaciteiten als model volop etaleren. “Het is de eerste keer dat ik aan zo’n wedstrijd deelneem. Het is ook de enige wedstrijd waar ik met mijn 16 jaar al aan mag deelnemen”, vertelt het Rumbeekse model.

Top Model of the World België 2010 is een fashionverkiezing. “Ik kwam met de wedstrijd in contact via de missverkiezing Miss Benelux. Die verkiezing wordt ook georganiseerd door Stephanie Moreel. Ik las de doelstellingen van de verkiezing en die lagen me wel”, begint Aline haar verhaal.

“Ik schreef me in en mocht naar de castings gaan. Daar moest ik mezelf voorstellen en tonen wat ik al kon. Er werd ook op de uitspraak gelet. In totaal waren we met een 140-tal kandidaten tijdens de selecties. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik hoorde dat ik erbij was”, klinkt het bescheiden.

Kleine meid

Haar omgeving reageerde positief op haar deelname. “Voor mij was het vooral raar om te zien dat mijn kleine meid al zo groot is. Ik gun het haar zeker, ze is alles wat ik heb”, vertelt mama Nancy Vermynck. Zij is dan ook heel close met haar dochter. Aline is haar enige dochter en Nancy staat er alleen voor. “Ik ga ook zoveel mogelijk mee met haar. Dat versterkt de band.”

Steun van Brahim, Udo en Kris Wauters

Een van de vragen van de jury bij de casting was waarom ze wou meedoen, is toevallig ook een vraag op ons lijstje. “Eerst en vooral omdat het de enige wedstrijd is waar ik al aan mócht meedoen”, lacht Aline. “En je leert ook heel wat mensen kennen.” Al kent Aline momenteel al vrij veel mensen. Zo krijgt ze steun van vrij veel bekende gezichten. “Brahim, Kris Wauters en Udo bijvoorbeeld staan achter mij. Ik ken hen dan ook persoonlijk. Hoe dat komt ? Muziek is een hobby van mij en ik ga vaak naar concerten van hen samen met mijn mama en enkele vriendinnen. Achteraf wacht ik hen dan op.”

Figureren in videoclips

Wie de naam van Aline intikt in een zoekmachine komt op haar site terecht en vindt daar een uitgebreide portfolio met tal van photoshoots door diverse fotografen. En naast poseren, figureert ze ook. “In reclamespotjes of videoclips of even goed in Spring.”

Internet is gevaarlijk

Via het internet kwam Aline al in contact met verschillende fotografen. “Al is het internet bijzonder gevaarlijk. Ik heb één keer een slechte ervaring gehad en ben nu extra oplettend. Er werd een verkiezing georganiseerd maar die bleek achteraf niet te bestaan, de contactpersoon lijkt van de aardbol verdwenen.”

“Billen kunnen beter”

Als model is het uiterlijk niet onbelangrijk. Knap zijn, is een voorwaarde. “Ik ben tevreden met mezelf, enkel mijn billen zijn voor verbetering vatbaar”, lacht Aline. “Ik ben wel veel bezig met mijn uiterlijk. Het strengst van allemaal ben ik op mijn tanden. Ik poets ze heel vaak. Maar verder blijf ik mezelf. Dien ben ik niet van plan te doen, zeker niet op bevel. Ik eet graag en zal dat blijven doen”, klinkt het.

(TD voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 12 februari 2010

>> Check de website van Aline Soetaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier