Algemene staking zal ook in veel scholen opgevolgd worden

Redactie KW

Volgens de onderwijsvakbonden zal de nationale stakingsdag nu maandag beter worden opgevolgd dan die in december. Toen waren er de rapportuitreikingen en kwamen veel leerkrachten alsnog opdagen. De scholen hebben nog tot vrijdag om hun leerlingen op de hoogte te brengen. De leerlingen van de vrije basisschool De Ark in Oekene kregen al een brief dat bijna al het personeel staakt. Tijdens de schooluren is er wel opvang.

De 350 leerlingen van de Vrije basisschool De Ark in Oekene kunnen aanstaande maandag wel op de school terecht, maar er is geen les, geen voor- en naschoolse opvang en geen warme maaltijd. Gisteren kregen de kinderen een brief mee naar huis.

Geert Orgaer, directeur van De Ark: “Van de 38 personeelsleden zijn er 35 die staken. Drie leerkrachten wensen hun individueel recht uit te oefenen om dat niet te doen. Zelf had ik liever dat de stakingsbereidheid 100% was.”

De drie leerkrachten die wel werken zullen de kinderen bezighouden met spelletjes en een film. Juffrouw Dominique van het derde leerjaar is één van hen, ook al is ze is net als haar stakende collega’s tegen de pensioenhervorming en de maatregelen rond loopbaan-onderbreking.

Dominique Maertens: “Ik vind het gewoon jammer dat je als gewone burger een dag loon moet inleveren om je ongenoegen te uiten. Er zijn vakbonden om onze mening te ventileren, wij moeten daarvoor niet betalen.”

Intussen zijn vakbondsafgevaardigden her en der nog collega’s aan het overtuigen om ook te staken.

(KB/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier