Alex Fabry en Katy Demeyer uit Roeselare zetten zich in Bali in voor weeskinderen

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Alex en Katy Fabry verleggen het zwaartepunt van hun leven naar Bali. “In 2000 zijn we daar op huwelijksreis geweest en het was liefde op het eerste gezicht”, zeggen ze. Beiden zetten er zich in voor het weeshuis The Orphanage of Hope Children’s Home. Dit kunstenaarskoppel zal het meest op het exotische eiland te vinden zijn, maar behoudt nog een stek in Roeselare. Een definitief afscheid wordt het dus niet.

Het is druk voor Alex Fabry en Katy Demeyer. Hun fabrieksgebouw in de Pieter De Coninckstraat waar ze wonen en werken is leeggehaald en voor de deur staat een container met materiaal. Die container wordt verscheept naar Bali, waar hij binnen een drietal maanden zal aankomen. Maar zo lang zal het koppel niet wachten om te vertrekken, want eind deze week trekken ze hun Roeselaarse deur achter zich dicht en verleggen hun werkterrein naar Bali.

“We zijn in 2000 op huwelijksreis geweest naar Bali en het was liefde op het eerste gezicht,” lacht juwelenontwerpster Katy. “In 2006 ben ik met lokale producenten in Bali mijn juwelen beginnen produceren en sedert die tijd ben ik toch al zo’n 25 keer in Bali geweest. Naar Bali reis je natuurlijk niet zomaar, want je bent toch zo’n 24 uren onderweg. Daarom gaan we daar nu wonen en werken. Ja, we willen ons echt integreren en zullen midden de lokale bevolking wonen en hun taal leren en spreken.”

Humanitair project

Alex en Katy hebben het hart ook op de juiste plaats, want op Bali steunen ze al een humanitair project. “Het weeshuis The Orphanage of Hope Children’s Home werd in 1974 gesticht en telt ongeveer 110 kinderen. Dit weeshuis is volledig afhankelijk van giften en wij willen actief ons steentje bijdragen om die kinderen een betere toekomst te bieden. In de container nemen we al een heleboel kinderkledij en speelgoed mee voor hen, want of die container nu halfvol of helemaal vol is, het kost toch evenveel om dat te verschepen.”

“Maar we durven de Roeselarenaars ook geld vragen, want dat is er ook nodig om het schoolgeld van de kinderen te betalen, om gebouwen en kamers te onderhouden en om eten voor de kinderen te kopen. Ik hoop dat er veel reacties komen. We hebben er ook het volste vertrouwen in omdat het hier gaat om een klein, lokaal project dat van dichtbij wordt opgevolgd. Wij zullen als vrijwilligers helpen in het weeshuis en er op toezien dat alle giften optimaal gebruikt worden. We zullen foto’s nemen van de veranderingen die gebeuren, van de kinderen en hun begeleiders en die op onze Facebookpagina’s posten. Zo zal iedereen kunnen meevolgen hoe de zaken evolueren in het weeshuis.”

Een gift storten kan op rekening 119-2034836-90 met de vermelding ‘steun weeshuis’ en je naam en e-mailadres.

Lees het volledige verhaal in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van donderdag 5 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier