Aldiwinkel overvallen, kassierster bedreigd met pistool

Redactie KW

In Lichtervelde hebben twee mannen vanmorgen de Aldiwinkel in de Statiestraat overvallen. Kort na acht uur hielden ze twee kassiersters tegen, die de winkel kwamen openen. Onder bedreiging van een pistool moesten de vrouwen van 24 en 35 de kluis in de winkel openen. Daarin stak het startgeld voor de kassa’s, wellicht enkele duizenden euro.

Een van de twee winkeldames moest vervolgens de sleutels van haar wagen afgeven. De twee bediendes werden vervolgens in een kantoorruimte opgesloten, waar een telefoon ongeschadelijk werd gemaakt. De opgesloten dames konden toch alarm slaan. De dieven reden met de wagen van een winkelbediende weg en lieten die enkele honderden meter verder in de Kortemarkstraat achter.

De daders spraken Nederlands, maar zijn voorlopig spoorloos. De auto is wel in de buurt teruggevonden. De kassierster van 24 is zwanger, en ging even langs in het ziekenhuis voor een onderzoek, maar intussen zijn de twee vrouwen weer aan het werk.

Naast patrouilles van de Politiezone Regio Tielt kwam ook de dienst Slachtofferhulp ter plekke. Het labo van de Federale Politie en een speurhond zochten naar verdere aanwijzigingen. Van de overvallers ontbreekt voorlopig elk spoor.

Het onderzoek wordt gevoerd door de lokale recherche van de politiezone Regio Tielt. Het is opvallend dat Aldi-filialen de laatste tijd vaak het slachtoffer zijn van overvallen. Ook in Heusden-Zolder, Geel, Stabroek en begin dit jaar in Eeklo werden onlangs Aldi-filialen op een gelijkaardige manier overvallen. Het parket onderzoekt of de overvallen met elkaar verband houden. Om het veiligheidsgevoel te verhogen zet de Aldi zelf extra veiligheidspersoneel in. (WTV/LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier