Aldi-vestiging in Ardooie

Redactie KW

Er komt een Aldivestiging in Ardooie. Na een lange procedure kreeg Aldi groen licht om in de Oostlaan een winkel in te richten. Volgens de dienst voor ruimtelijke ordening bij het gemeentebestuur is er geen beroepsmogelijkheid meer en is de beslissing definitief.

De winkelketen Aldi had zijn oog laten vallen op een vrij perceel grond in de Oostlaan. Dit stuk grond is gelegen aan de linkerkant van de weg als je vanuit de richting Roeselare komt. Even na de lichten is voldoende grond aanwezig voor een volwaardige vestiging met parkeergelegenheid.

In een eerste fase merkte het gemeentebestuur op dat de Aldivestiging de verkeersveiligheid niet ten goede zou komen. Het pand is gelegen langs de drukke verkeersader van Roeselare naar Tielt. Maar bij Stedebouw deelde men deze mening niet. De vraag van Aldi werd gunstig geadviseerd en dit werd nu ook bevestigd. Unizo heeft van bij het begin zowel op plaatselijk vlak als gewestelijk het dossier opgevolgd. Voorzitter Filip Behaegel.: „Onze organisatie gaf een negatief advies om twee redenen. Volgens ons is er een voldoende breed netwerk aan koopgelegenheid in de gemeente en de regio. Ook omwille van de veiligheid tekenden wij voorbehoud aan.”(JM)

Dit artikel verscheen in de Krant van West-Vlaanderen (editie Weekbode Roeselare) van 29 augustus 2008

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier