Aldi dreigt stand-upcomedian Bart Vanneste voor de rechter te dagen

De Duitse warenhuisketen Aldi dreigt er mee om de West-Vlaamse stand-upcomedian Bart Vanneste voor de rechter te slepen.
Redactie KW

De Duitse warenhuisketen Aldi dreigt er mee om de West-Vlaamse stand-upcomedian Bart Vanneste voor de rechter te slepen. Vanneste kruipt in zijn show ‘Icoon’ opnieuw in de huid van het typetje Freddy De Vadder en baseerde zich voor zijn affiche en website op het logo van de Aldi. De plastiek tas van de Aldi als icoon, een ferm compliment, vindt Vanneste. Maar Aldi denkt daar duidelijk anders over.

De affiche van de show ‘Icoon’ is een duidelijke persiflage van het logo van warenhuisketen Aldi. “In feite is het reclame voor den Aldi, mijn affiche. Ik zeg dat de plastiek zak van de Aldi een icoon is, net zoals Freddy in feite. Ze kunnen er alleen maar sympathie mee winnen bij hun publiek vind ik persoonlijk”, zegt Bart Vanneste.

Maar hij laat het niet aan zijn hart komen. Vanmiddag was de Rekkemnaar met ‘de Bende van Miènde’, zijn muzikaal project, aan het repeteren. Vanavond treden ze op in Oostende. Hilarisch wel, vindt de komiek, dat een grote keten als Aldi zich druk maakt om een West-Vlaamse stand-up comedian die een persiflage brengt op hun merchandising.

Aldi vraagt De Vadder om de affiche niet meer te gebruiken en ook de website aan te passen. Maar daar is volgens de manager Bram Bostyn geen sprake van.Volgende vrijdag staat Bart Vanneste met zijn show ‘Icoon’ in Hooglede, eind november kan je Freddy De Vadder in Blankenberge zien. In april volgend jaar ligt de DVD van de show in de winkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier