Alcoholverbod op de openbare weg

Redactie KW

Vanaf 1 december geldt er ‘s avonds een alcoholverbod op de openbare weg in De Panne. Dat werd bekend gemaakt op de gemeenteraad van afgelopen dinsdag.

De gemeenteraad stemde over een wijziging in het politiereglement. Daarin staat dat het vanaf 1 december dit jaar verboden is om tussen 22 en 10 uur alcoholhoudende dranken op de openbare weg te verbruiken. Wie dat wel doet, riskeert een boete. Bij de burgemeester kan een uitzondering aangevraagd worden voor bijvoorbeeld buurtfeesten op de openbare weg.

“Je straft iedereen”

Vooral Bram Degrieck (CD&Vplus) was niet te vinden voor die aanpassing.

„Voor de organisatoren van evenementen betekent dat opnieuw een administratieve rompslomp. Ze moeten al zoveel aanvragen en dan moeten ze er nog eens aan denken om aan de burgemeester een uitzondering te vragen zodat ze een pint mogen drinken op de openbare weg. Bovendien straf je met dat reglement iedereen terwijl er slechts een kleine groep herrieschoppers is. Vroeger ging ik zelf vaak met een groep vrienden ‘s avonds naar het strand om er een pint te drinken. Zoiets zal dus niet meer kunnen.”

Burgemeester Robert Butsraen (VEDA) liet weten dat er deze zomer nogal wat klachten waren over openbare dronkenschap. Hij benadrukte dat dit reglement in de hele politiezone Westkust, dus ook Koksijde en Nieuwpoort, van kracht zal zijn en dat de politie geen heksenjacht zal houden. CD&Vplus stemde tegen bij de stemming, Vlaams Belang onthield zich. (GUS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 28 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier