Alcoholverbod in uitgaansstraten is nattevingerwerk zegt Groen Brugge

Redactie KW

Na een reeks geweldplegingen in de Kuipersstraat besloot het stadsbestuur, op aansturen van burgemeester Moenaert, om van donderdagavond tot zondagnacht een drankverbod in te voeren in een reeks straten in het Brugse centrum. “Nu het verbod niet het verhoopte resultaat met zich meebracht, zal de burgemeester er nog eens over nadenken. Eerst handelen en dan denken dus”, zegt Sammy Roelant, de voorzitter van Groen Brugge.

“In plaats van als een kwade oude schoolmeester over de speelplaats te bulderen had de burgemeester beter eerst nagedacht, overleg gepleegd en gezocht naar een onderbouwd beleid. Want dat het zover is moeten komen, toont vooral het failliet van het Brugse uitgangsbeleid. Als ex-cafébaas weet ik uit ondervinding dat het uitgaansgeweld grotendeels gepleegd wordt door een begrensde groep. Dit geweld is minder vaak alcoholgerelateerd dan wordt aangenomen”.

“Ondertussen heeft dit drankverbod niet het gewenste effect, zoals dit weekend bleek. Want toen zijn 18 ruziemakers opgepakt.. Als men het probleem wil oplossen, is er dus een veelzijdige totaalaanpak op maat nodig”, besluit Roelant

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier