Alcoholpreventie voor feestende jongeren na examens

In Roeselare reed woensdag een roze gocart rond om feestende scholieren op de gevaren van alcohol te wijzen.
Redactie KW

De examens zijn voorbij en dat zorgt voor heel wat extra drukte van scholieren in de centrumsteden. In Brugge is er wat meer politiecontrole dan anders. En Roeselare was het vandaag verboden voor de jongeren om op straat alcohol bij zich te hebben. Het Sociaal Huis Welwel en het jeugdcentrum Diezie zetten de jongeren ook aan hun alcoholgebruik te beperken via sensibiliseringsspelletjes.

In Roeselare trokken medewerkers van het jeugdcentrum Diezie, Het Sociaal Huis Welwel, de polititie en de stad Roeselare woensdagnamiddag met een go-cart rond in de cafébuurten. In het kader van de campagne ‘Alcohol. Bekijk het es nuchter’ onderwierpen ze de jongeren aan enkele ludieke tests. Op een lijn lopen met een speciale bril waardoor het lijkt dat je dronken bent, is nog zo’n proefje. En de jongeren steken ook iets op over alcohol via een kwis.

Een speciaal besluit van de burgemeester verbiedt de jongeren met alcohol over straat te lopen. De meerderheid houdt zich daar ook aan.

Ook in Brugge is het druk aan de jongerencafés. Hier werden geen speciale besluiten uitgevaardigd. Wel is de politie discreet wat extra aanwezig, maar er is vooral ook een goeie verstandhouding met de cafébazen door het bekende caféplus project. Wie als cafébaas verstandig inschenkt, kan immers een label krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier