Albanezen aangehouden die bedrijfskluizen leegroofden

Redactie KW

De onderzoeksrechter in Kortrijk heeft vier Albanezen aangehouden die verdacht worden van tientallen inbraken in bedrijven in Zuid-West-Vlaanderen. Bij de inbraken was het de daders vooral om geld te doen en daarvoor werden de kluizen opengebroken. De verdachten ontkennen voorlopig, maar volgens het parket zijn er voldoende aanwijzingen van schuld.

De vier Albanezen werden in de nacht van vrijdag op zaterdag al opgepakt, maar het nieuws raakte pas maandag bekend. Het gezelschap werd tegengehouden op de E17 in Waregem en kon geen plausibele verklaring geven voor hun aanwezigheid in de regio. In hun voertuig werd bezwarend materiaal aangetroffen.

Zuid-West-Vlaanderen heeft sinds eind oktober 2008 te maken met een golf van inbraken in bedrijven. In vrijwel alle gevallen werd de brandkast opengebroken. Daarbij werden slijpschijven en koevoeten gebruikt. Op sommige plaatsen richtten de daders ook zware zinloze schade aan, wellicht uit frustratie omdat ze naar hun aanvoelen te weinig buit konden maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier