‘Albanese maffia’ zal worden aangepakt op provinciaal niveau

Redactie KW

Vanaf begin november zullen de federale politiediensten van de vier gerechtelijke arrondissementen in onze provincie op regelmatige basis samenzitten om de ‘albanofone polycriminele dadergroepen’ en hun praktijken nauwkeurig in kaart te brengen en daarna efficiënt te bestrijden.

Dat werd meegedeeld door gouverneur Carl Decaluwé tijdens het vragenuurtje op de provincieraad. Hij bevestigde dat hij begin oktober van burgemeester Bert Maertens van Izegem een telefoontje en daarna ook een schrijven kreeg over de praktijken van de zogenaamde ‘Albanese maffia’ in zijn stad en de omgeving : vechtpartijen, afpersing, verdoken tewerkstelling, drugs…. “Omdat de problematiek ruimer blijkt te zijn dan alleen de betrokken politiezone, vroeg hij mij coördinerend op te treden. Ik heb ondertussen het provinciaal veiligheidsoverleg samengeroepen, en ook de federale gerechtelijke politie in Brugge en de sociale inspectie zijn in het overleg betrokken. De aanpak van deze dadergroepen wordt een punt met de hoogste prioriteit. Een concreet stappenplan staat al in de steigers, maar we gaan de stropers in het bos uiteraard niet te lijf met de fanfare voorop”.

Het waren de provincieraadsleden Piet Vandermersch (Open VLD) en Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) die de gouverneur over deze kwestie ondervroegen. (JRE)

Meer provincieraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 1 november 2013.

'Albanese maffia' zal worden aangepakt op provinciaal niveau

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier