Albanees-Belgisch-Duits drugsnetwerk opgerold

© Belga
Redactie KW

Het Federaal parket en de Federale gerechtelijke politie van Brugge hebben een drugsnetwerk opgerold. Daarbij zijn vijf mensen opgepakt, een Belg en vier Albanezen. Vier van hen blijven in de cel, de vijfde is intussen buiten vervolging gesteld.

Al sinds 2001 lopen er in Brugge onderzoeken naar cocaïnehandel door Albanezen, tussen ons land en Italië. Daarbij zijn geregeld koeriers opgepakt, maar de kopstukken bleven op vrije voeten. Twee maanden geleden kregen de speurders de informatie dat er een drugsdeal zou worden gesloten. Er startte een onderzoek, in samenwerking met de Speciale Eenheden van de Federale Politie in Gent, en de lokale politiezones van Brugge en Oostende.

Het gaat om een drugsnetwerk geleid door Albanezen, die voornamelijk een cocaïnehandel had opgericht tussen België, Italië en Duitsland. Vorige zaterdag zijn twee kopstukken van de bende betrapt op het ogenblik dat ze 2 kg cocaïne aan het verbergen waren in het voertuig van een Belgische koerier. De koerier en de twee kopstukken konden opgepakt worden. Na huiszoekingen een dag later zijn het derde kopstuk en een tussenpersoon opgepakt.

Naast de internationale handel hadden ze ook een groot netwerk met lokale dealers in de streek rond Brugge en de kustregio. Het onderzoek naar de betrokken lokale dealers is nog aan de gang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier