Alain Weemeeuw uit Poperinge wint Grote Verkeersquiz

Redactie KW

Poperingenaar Alain Weemeeuw heeft de nationale Verkeersquiz gewonnen. Hij heeft daarmee een reischeque van 2.000 euro uit handen van minister van Mobiliteit Hilde Crevits ontvangen.

De Grote Verkeersquiz is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) in samenwerking met de Vlaamse overheid. De 70 beste spelers uit de online quiz, die in november liep, namen het in de finale op tegen elkaar en tegen een panel van verkeers- en mobiliteitsexperts. De winnaar krijgt een reischeque ter waarde van 2.000 euro.

De Grote Verkeersquiz is bedoeld om weggebruikers hun kennis over verkeer en mobiliteit te laten testen en hen aan te zetten tot veiliger en duurzamer verkeersgedrag. De 70 beste deelnemers uit de online quiz waren zaterdag te gast op de finaleronde in het Vlaams Parlement.

Alain Weemeeuw uit Poperinge kwam als winnaar uit de bus met een score van 23 op 30 en kreeg een reischeque van 2.000 euro uit handen van Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits. Bij de verkeersexperts ging de eerste prijs naar Karel Van Coillie, juridisch adviseur van Touring, die eveneens 23 punten behaalde.

Volgens Werner De Dobbeleer, woordvoerder van de VSV, is een actie als de Grote Verkeersquiz een ideale manier om actieve weggebruikers op een plezierige wijze te laten nadenken over mobiliteit en veilig verkeer.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier