Alain Aernoudt en Sandra Driesse uit Veurne kopen motel langs beroemde Route 66

Redactie KW

Alain Aernoudt en Sandra Driesse hebben het naar eigen zeggen gehad met het ondernemersklimaat in België. Het koppel verkocht hier alles om in Williams, Arizona, pal langs de wereldberoemde historische Route 66, een motel open te houden.

Alain Aernoudt en Sandra Driesse laten straks zo goed als alles in België achter om in Williams, Arizona een nieuw leven te beginnen: ze kochten er een motel. „Het enige wat we van hier zullen missen, zijn enkele hele goede vrienden. Zodra het kan, zijn we weg. Ik heb tot nu toe hard gewerkt, belastingen en sociale zekerheid betaald, en wat krijgen we ervoor terug ? Enkel een pensioentje. KMO’s en werknemers onderhouden de welvaartstaat met belastingsgeld, terwijl men het langs de andere kant verspilt aan nutteloze uitgaven. Ook zijn wij al die regelneverij hier zo beu. In de VS moet je hard werken, anders tel je niet mee. Maar men is er rechtlijnig, correct in denken en in mentaliteit… Het zijn die oude waarden waar we naar op zoek zijn. En die vinden we daar.”

„In de onmiddellijke omgeving van het motel loopt een kort stukje Route 66 en na Williams zit je op rechte lijn richting de Grand Canyon”, vertellen Alain en Sandra. „In de buurt is er ook nog de Grand Canyon, vorig jaar nog goed voor 4.368.000 bezoekers…” „In Williams zelf zijn er veel restaurants en een postkantoor. Er zijn warenhuizen die open zijn van vijf uur ‘s morgens tot tien uur ‘s avonds. Het is er best wel toeristisch.”

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier