Al nieuwe nieuwbouw gepland bij nieuwbouw AZ Damiaan in Oostende

Redactie KW

De nieuwbouw van het AZ Damiaan aan de Gouwelozestraat nadert zijn voltooiing. De opening is gepland op 21 september, later volgt de effectieve verhuizing. Het ziekenhuis is wel van plan om nog een extra stuk bij te bouwen.

Het AZ Damiaan is vandaag gevestigd op twee campussen, Sint-Jozef en Heilig Hart. Op de campus Heilig Hart startte in mei 2008 de bouw van een volledig nieuw ziekenhuis waar beide campussen zullen gevestigd worden. Van het vroegere Heilig-Hartziekenhuis blijft één vleugel overeind, de rest wordt afgebroken.

“Aan het eerste project, de zogenaamde ‘hotfloor’ met operatie- en verloskwartier, spoedgevallen en intensieve zorgen wordt momenteel de laatste hand gelegd”, zegt algemeen directeur Peter Verhulst. “Ook in de andere drie vleugels is de afwerking volop aan de gang. De verhuizing zal zoals gepland kunnen plaatsvinden in het najaar. Dat wordt een gigantische operatie, die we in één week willen afwerken.”

“Nieuw is wel dat we, aansluitend op de te renoveren vleugel van de huidige campus Heilig Hart, nog een nieuwbouw plannen”, aldus Verhulst. “Daar komen de revalidatie-afdelingen, de nierdialyse, de afdeling psychiatrie en ondersteunende en administratieve diensten. De nieuwbouw werd al gepland bij de fusie van beide ziekenhuizen in 1999, maar een ziekenhuis staat niet stil. Gelukkig kunnen we ook de extra nieuwbouw realiseren binnen het geplande budget van 200 miljoen euro. Daarnaast komt nog een parkeergebouw voor het personeel, maar dat was al gepland. Het geheel moet klaar zijn tegen 1 januari 2016.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier