Al meer dan 200 handtekeningen voor redding Cinema De Keizer in Lichtervelde

Redactie KW

Er werd deze week een petitie opgestart om dorpsbioscoop De Keizer te redden, want hier en daar leeft de indruk dat dat extra duwtje nodig zou kunnen zijn. Op twee dagen tijd werden al 214 handtekeningen geplaatst.

De petitie bevat ook drie actiepunten. ‘Bescherm onmiddellijk het gebouw (gevel en zaal) en het waardevolle roerend filmarchief (films, affiches, foto’s en andere documenten) van Cinema De Keizer’ is het eerste punt. Daarnaast wil de opsteller dat gemeente, provincie West-Vlaanderen en de Erfgoedcel van de Vlaamse Gemeenschap hier de handen in mekaar slaan en dit unieke patrimonium in stand houden. Ten tweede hoopt de initiatiefnemer dat het gebouw kan worden aangekocht voor een nieuwe openbare socio-culturele bestemming, liefst gerelateerd aan het rijke toneel- en filmgebeuren dat er de voorbije 90 jaar plaats vond. Tot slot hoopt men dat er geïnvesteerd wordt in ‘een verzekerde toekomst van De Keizer en zijn nieuwe bestemming’ en gezorgd voor ‘de gepaste uitbating’.

Vooral het feit dat na het leegstaande pand van Claerbout Metaalwaren nu ook het nevenliggende complex van De Keizer dreigt stil te vallen, doet de vrees rijzen dat beide gebouwen plaats zouden kunnen maken voor lucratieve appartementsgebouwen.

Op enkele dagen tijd werden al meer dan tweehonderd handtekeningen geplaatst. Je vindt de petitie op http://www.petities24.com/red_cinema_de_keizer.

(FJA)

Uit De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier