Al meer dan 1.500 handtekeningen tegen afbraak Dadipark

Redactie KW

Het actiecomité Red het Dadipark nodigde alle sympathisanten uit om te brainstormen over de toekomst van het al jarenlang gesloten Dadipark en mogelijke acties om de sloping te voorkomen. Voorzitter Ward Vergote mocht slechts tien aanwezigen verwelkomen. Meer dan de helft was van buiten Dadizele afkomstig : Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Zedelgem, Ronse en zelfs het verre Beersel (Brabant).

“Ik ben zeker niet ontgoocheld over de opkomst”, reageert Ward. “Integendeel, ik ben zeer tevreden. Het was een zeer goede vergadering. We zaten nu aan tafel met een kleine groep om dan met een grote groep iets te doen.” Thomas De Kerf (13) uit Roeselare pakte uit met een online petitie. De tiener was verontschuldigd wegens les aan de academie. Hij startte met de website ‘Dadipark blijft’. Thomas pakt ook uit met een online petitie tegen de afbraak van het park. Na een aarzelend begin tekenden er ondertussen al zo’n 1.535 mensen die petitie.

Grond te koop voor 7 miljoen euro

Negen hectare van het verloederde familiepark is eigendom van de nv Dadipark, drie hectare behoort toe aan het Bisdom.

“Naar verluidt is de grond van de nv te koop voor zeven miljoen euro”, zegt Ward Vergote. “Iedereen wil zoveel mogelijk toestellen behouden terwijl er plannen zijn om te slopen. We willen de volledige sloop verhinderen. De loopbrug en andere toestellen hebben een historische waarde. Als dat verdwijnt, dan is de ziel van het Dadipark weg. We hebben geen enkele inspraak en zijn een drukkingsgroep. Het is duidelijk dat er nog iets leeft rond Dadipark.”

Online bevraging

Tijdens het brainstormen was de ene optie realistischer dan de andere. “We gaan onder de bevolking digitaal een maand lang een bevraging doen over hoe zij de toekomst van het Dadipark zien”, zegt gemeenteraadslid Ward Vergote. “We gaan dat niet schriftelijk doen om tijd te winnen. Ondertussen vragen we aan het gemeentebestuur en de nv Dadipark een afspraak om de petitie van Thomas De Kerf te gaan overhandigen.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier