Al elf criminele illegalen opgepakt in regio Kortrijk dit jaar

Redactie KW

Staatssecretaris voor asiel en migratie Maggie De Block is gisteravond naar Kortrijk gekomen om haar asielbeleid en vooral de resultaten toe te lichten.

Uit de cijfers van de dienst Vreemdelingenzaken blijkt dat dit jaar in Kortrijk al 11 zware criminele illegalen opgepakt werden na adrescontroles. De meesten van hen zijn ook al gerepatrieerd, twee van hen wachten op hun verwijdering in een gesloten centrum. Het gaat veelal om zware jongens die opgepakt werden voor drughandel, verboden wapendracht, zware diefstallen of afpersing. Enkele onder hen werden in Menen en Roeselare onderschept. Staatssecretaris Maggie De Block : “Als die tendens zich zo verder zet, dan zullen we toch meer dan een verdubbeling hebben van het aantal zware criminelen, vooral van drugsdelicten die hier in het Kortrijkse gedetecteerd zijn”, zegt zij.

Meer dan elders

In vergelijking met andere centrumsteden worden in Kortrijk beduidend meer criminele illegalen opgepakt, zo blijkt uit de cijfers. ” Bij gerichte controles aan huis zien we dat hier toch in 2/3e van de gevallen illegale mensen aangetroffen worden, terwijl dat in andere steden ongeveer in 1/3e van de gevallen is.

(S.S./A.D.)

Al elf criminele illegalen opgepakt in regio Kortrijk dit jaar

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier