Al 70 mensen tekenden voor groepsaankoop van zonnepanelen

Redactie KW

In West-Vlaanderen hebben al 70 mensen getekend voor een groepsaankoop van zonnepanelen. De aankoop wordt georganiseerd door de Sp.a en haar sociaal-culturele vereniging Curieus. Dankzij die gezamenlijke aankoop kan je tot 20% besparen. De partij hoopt in totaal 400 gezinnen over de streep te halen.

Jürgen Delanghe uit Oudenburg laat op het dak van zijn woning 14 zonnepanelen plaatsen. Normaal zou hem dat 15.000 euro kosten. Dankzij de groepsaankoop is dat een pak minder. “Normaal ging ik ook zonnepanelen plaatsen. Maar nu is de prijs veel later.
Dat verschilt toch al gauw 2.000 euro.”

Johan Vande Lanotte komt zelf één van de eerste panelen plaatsen. Zijn partij organiseert samen met Curieus 15 informatie-avonden in West-Vlaanderen. De opkomst is iedere keer groot.

“Het is een goede zaak voor de koopkracht en een goede zaak voor het milieu,” zegt Johan Vande Lanotte van SP.a West-Vlaanderen. “De mensen vinden het goed omdat ze informatie krijgen en ook omdat ze de panelen goedkoper kunnen plaatsen. Het is een enorm succes. We kunnen het wel aan, maar zoveel interesse hadden we niet verwacht.”

800 gezinnen hebben al een offerte gevraagd. De Sp.a rekent erop dat de helft daarvan effectief zonnepanelen zal laten installeren. De twee buren van Jurgen Delanghe hebben alvast al getekend.

“Omdat we er profijt willen halen. Ons spaargeld brengt toch niets op. Het is beter om te investeren in groene energie. Ja, het is een betere belegging dan je geld te laten, staan op de bank.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier