Al 349 gesaneerde tankstations in West-Vlaanderen

© Foto : BOFAS
Redactie KW

In Vlaanderen zijn sinds 2008 al 1302 vervuilde sites van tankstations gesaneerd met de steun van BOFAS, het bodemsaneringsfonds voor tankstations.

Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van milieu Joke Schauvliege op een vraag van Vlaams Parlementslid Jurgen Vanlerberghe (Sp.a) uit Poperinge. Uit de cijfers die Vanlerberghe opvroeg blijkt dat er in vijf jaar tijd reeds 1302 vervuilde sites van tankstations werden gesaneerd voor een totaal steun bedrag van 124 miljoen euro. Koploper is West-Vlaanderen met 349 gesaneerde sites, daarna volgen Antwerpen (329), Oost-Vlaanderen (282), Vlaams Brabant (213) en Limburg (129).

Halfweg

Ondanks het feit dat het werk verre van af is stelt Vanlerberghe vast dat er reeds goede resultaten geboekt zijn en de vooropgestelde deadline naar alle waarschijnlijkheid zal worden gehaald : “In totaal moeten er 2364 sites worden gesaneerd in heel Vlaanderen, we zitten dus over halfweg. Op basis van het huidig saneringsprogramma zullen de laatste werven starten begin 2017 en zal het project normalerwijze afgewerkt zijn tegen eind maart 2019. In West-Vlaanderen moeten nog een kleine 300 voormalige tankstations gesaneerd worden.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier