Al 28 sluikstorters betrapt in Poperinge

Redactie KW

De voorbije maanden hebben de dienst integrale veiligheid van de stad Poperinge en de lokale politie Arro Ieper mobiele camera’s ingezet in de strijd tegen sluikstorters. De resultaten zijn onthutsend.

Gemiddeld leggen de camera’s om de 6 uur en 38 minuten een overtreder vast op beeld. Dit leidde dan ook tot 28 overtredingen en 26 opgelegde boetes.

“Er zijn veel verschillende soorten sluikstorten”, vertelt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). “Het gaat van het weggooien van een blikje en een drankbekertje tot het dumpen van de hele inhoud van een vuilniszak in een van de openbare vuilnisbakken. Bij de kledingcontainers en glasbakken bemerken we hetzelfde fenomeen. Als een iemand begint met iets naast een volle container of glasbak te zetten, krijgt dat snel navolging van anderen. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Vuilnis trekt immers vuilnis aan. Nochtans kunnen de mensen hun kledij of glas gratis kwijt in het containerpark. Uit een soort luiheid of nonchalance doen sommigen dat blijkbaar liever niet.”

(KB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier