Al 20 jaar bakt Annemieke Verstraete frieten in Middelkerke

Annemieke Verstraete bakt haar frieten al 20 jaar bruin. Om de trouwe klanten te bedanken biedt ze in het weekend van 1 en 2 maart een gratis drankje aan. (Foto PBM)
Redactie KW

Frieten bakken hoef je Annemieke Verstraete zeker niet meer aan te leren, want nadat ze de stiel leerde bij haar moeder, startte ze 20 jaar geleden met haar eigen frietkot. Intussen houdt ze in de Oostendelaan frituur ‘t Frieterietje open.

Annemieke Verstraete (47) is afkomstig uit Ieper en wist al snel dat ze ooit in de horeca wilde belanden. Annemie verhuisde met haar ouders 25 jaar geleden naar Middelkerke waar ze eerst het restaurant ‘t Zand runden in de Leopoldlaan en daarna frituur ‘t Marktplein in de Oostendelaan. “Tot in 1994 heb ik meegewerkt met mijn moeder Mauricette in de friture en toen kwam de tijd om zelf in de horecawereld te stappen. Die stap was letterlijk niet ver, want vlak over de toenmalige zaak was een frietkot. Het oude kotje hebben we vervangen door een moderner frietkot en samen met mijn echtgenoot ging ik van start”, legt Annemieke uit.

Trouw cliënteel

‘t Kotje was een herkenningspunt in de gemeente met bovenaan een bakje friet. Na een tijdje kwam Annemieke alleen te staan met twee kleine kinderen en werd de stiel nog harder. “Ik had een zaak en moest verder, dus zag ik de kinderen weinig. Ik had zowat iedere avond een babysit nodig, maar deze moeilijke combinatie was noodzakelijk”, zegt Annemieke. “Er waren ook heel wat dooie momenten in het frietkot en dan zit je daar. Gelukkig had ik een tv staan waar ik de tijd mee kon doden. Dankzij een trouw cliënteel draaide de zaak goed.”

In 2008 kreeg Annemieke te horen dat ze weg moest van het marktplein en dat was even slikken. Gelukkig vond ze wat verder in de Oostendelaan een nieuw onderkomen waar ze nu samen met haar dochter Lindsay (23) ‘t Frieterietje runt.

(PB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier