Al 15.000 exemplaren verkocht van “De Perfecte Keuken Agenda”

De keukenagenda van Piet Huysentruyt is nu al een hit
Redactie KW

Van “De Perfecte Keuken Agenda” van Piet Huysentruyt zijn in tien dagen tijd 15.000 exemplaren, de volledige startoplage, verkocht. Dat zei Johan Ghysels van uitgeverij Lannoo bij de voorstelling van het boek in Kuurne.

De kok van vtm legt uitgeverij Lannoo geen windeieren. Van de eerste versie van “SOS Piet”, dat aan een twaalfde druk toe is, werden al 125.000 exemplaren verkocht. Het is volgens Ghysels het best verkochte culinaire boek van Vlaanderen.

Van de tweede “SOS Piet” gingen tot nu 115.000 exemplaren over de toonbank. “Van de twee uitgaven samen werden er 280.000 boeken gedrukt”, aldus Ghysels, die Huysentruyt een waar fenomeen noemt. “En nog altijd is de vraag groot.” De uitgever verwees naar de boekenbeurs, waar de kok het record signeren verbrak. Huysentruyt kreeg van zijn uitgever champagne en een etentje als beloning.

In “De Perfecte Keuken Agenda” staan gerechten uit het vtm-kooprogramma “De Perfecte Keuken”. Per week krijgt de lezer in het boek een volledige menu met een voorgerecht of soep, een hoofdgerecht en een dessert aangeboden.

Ghysels zegt dat er in de toekomst nog projecten met de tv-kok op stapel staan. “We proberen in ieder geval het succesverhaal voort te zetten.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier