Al 111 parkeerboetes voor wie in Brugge gewoon zijn schijf verdraait en blijft staan

Redactie KW

Sinds de invoering van de extra controle via gps op langparkeren in het centrum van Brugge zijn al 111 retributiebonnen uitgeschreven. Dat vernam oppositieraadslid Jasper Pillen van Open VLD van het stadsbestuur.

OPC ofte Optimal Parking Control is het bedrijf dat in Brugge het foutparkeren controleert. Sinds eind vorig jaar maakt het gebruik van een gps-systeem om te controleren hoe lang een voertuig op dezelfde plaats geparkeerd blijft. Wie dus hoopt de arm der wet te omzeilen door nog net op tijd zijn parkeerschijf te gaan ‘updaten’, is er sindsdien aan voor de moeite.

Zo werden al 111 parkeerboetes uitgeschreven, maar volgens oppositieraadslid Pillen is het systeem niet waterdicht. Immers: wie zijn wagen bijvoorbeeld draait en opnieuw dezelfde parkeerplaats inrijdt, is strikt genomen niet in overtreding, maar zal volgens het gps-systeem toch als boosdoener worden gecatalogeerd.

Burgemeester Renaat Landuyt relativeert en zegt dat het enkel op locaties waar toegepast waar dit fenomeen al te zeer de spuigaten uitloopt.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier